Kalender 24 februari 2016 - co-creatie skweezee

Bedrijven en onderzoeksgroepen zijn druk bezig om nieuwe ontwikkelingen te maken die de dagelijkse taken van formele en informele zorgverleners kunnen verlichten. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze ontwikkelingen ook echt inspelen op de noden van patiënt en zorgverlener? InnovAGE start met een nieuwe reeks van ontmoetingsmomenten. Betrokken partijen worden samengebracht om bij te dragen aan innovaties en technologieën die handig, bruikbaar en nodig zijn.

Tijdens deze sessies komt een bedrijf of onderzoeksgroep hun technologie of product in ontwikkeling voorstellen, waarna de aanwezige zorgprofessionals in dialoog gaan over de mogelijke toepassingen ervan.

“Een Skweezee is net als Lego: met de aangeleverde bouwblokken maak je een Skweezee op maat van je cliënt.”

Op woensdag 24 februari denken we met de onderzoekers van groep T na over Skweezees. Dit zijn zachte objecten, gevuld met elektrisch geleidende wol. Door deze te vervormen (knijpen, buigen, stretchen ... ) kan je je computer bedienen. Met een Skweezee kan je dus een computerspelletje spelen, een computermuis besturen, een kine-oefening uitvoeren …

De technologie is net zoals Lego, een ‘bouwdoos’. Als therapeut kan je zelf een Skweezee maken, op maat van de cliënt. Met een Skweezee kan men op kracht trainen, een stretch- of draaibeweging inoefenen of zich voorbereiden op een activiteit in het dagelijkse leven. Graag nodigen we u uit om met de onderzoekers een Skweezee te maken en mee na te denken over de mogelijkheden en toekomst van de Skweezee: op welke wijze kan de Skweezee een meerwaarde of aanvulling betekenen in uw therapeutisch aanbod? Wat vindt u interessant en wat juist niet? Wat zou u voor een Skweezee set willen betalen?
Interesse?
Stuur uiterlijk 17 februari een mailtje naar jessica.hekking@selgoal.be, met uw naam en functie.
VOLZET
 
Wanneer?
24 februari van 12 tot 14 uur. Broodjes worden voorzien!
Locatie?
UZ Leuven - Gasthuisberg
te Leuven
 
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04