Kalender 03 december 2015 - gebruikerscommissie

Programma:
12.30u - Welkom met broodjeslunch
Presentatie 'De projecten'
Interactieve brainstorm met verschillende projecten. U krijgt de kans om feedback te geven aan projectmedewerkers.
Presentatie 'Een blik op de toekomst van InnovAGE'
15.30u - Netwerkreceptie
16.00u - Einde voorzien
Locatie:
Woonzorgcentrum Ter Putkapelle - Bosstraat 13, 3012 Wilsele (Locatie Google maps)
Brainstorm: creatief samenwerken aan innovaties
Brainstorm 1. Therapietrouw
De memopatch is een pleister die trilt als het tijd is om medicatie in te nemen, zodat u dit niet vergeet. Zou u de memopatch gebruiken? Hoeveel zou u betalen voor deze pleister? Mogen uw arts en apotheker bericht krijgen als u uw pillen vergeet?
Brainstorm 2. Prototype tremorbestek
Bevende handen kunnen dagelijkse handelingen bemoeilijken. Trillende handen kunnen eten met bestek enorm lastig maken.  Studenten hebben een prototype van bestek ontwikkeld dat het effect van tremor opheft. Voldoet dit aan uw wensen? Zou u dit gebruiken? Hoeveel wilt u betalen voor dit hulpmiddel?
Brainstorm 3. Valdetectie
Ingenieurs testen valdetectiesystemen die alarm geven bij een val en onthouden hoe vaak een persoon (bijna) valt. Deze informatie kan gebruikt worden om de zorgverlening te veranderen en verbeteren. Wat mogen ze met deze informatie doen? Wie mag deze informatie krijgen?
Brainstorm 4. Beeldcommunicatie
Zorgbehoevende ouderen worden vaak geconfronteerd met isolement en vereenzaming. Een beperkt of fysiek onbereikbaar sociaal netwerk maakt het vaak zeer moeilijk om regelmatige sociale contacten te onderhouden. Dankzij een tablet computer met een aangepaste beeldlicentie en interface (beeldscherm) kunnen zij in contact blijven met hun sociale netwerk. Hoe kan dit uitgewerkt worden zodat we ook de doelgroep zonder technische ervaring en kennis bereiken?
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04