CrossCare

CrossCare – Versnelt jouw zorginnovatie

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinsetting en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund.

CrossCare biedt een toegankelijke weg naar het realiseren van jouw zorginnovatie op grotere schaal. CrossCare is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op praktisch als financieel gebied. Doordat CrossCare beschikt over 6 zorgproeftuinen in Vlaanderen en Nederland, kunnen zorginnovaties getest en doorontwikkeld worden door eindgebruikers in allerlei doelgroepen. Vergroot jouw markt tot over de landsgrenzen, test jouw product of dienst in een zorgproeftuin en maak gebruik van het fonds dat Cross Care biedt!

Ruim een jaar geleden ging het CrossCare-project van start. Nu er een jaar lang hard is gewerkt aan het realiseren van deze doelstellingen, is het ook tijd om even stil te staan bij de reeds behaalde resultaten. We hebben inmiddels drie waves gehad. Hieronder volgt een overzicht van de facts & figures per wave:

  • Wave 1: 68 projecten aangemeld – 9 goedgekeurd – €2.687.814

  • Wave 2: 54 projecten aangemeld – 8 goedgekeurd – €2.599.190

  • Wave 3: 38 projecten aangemeld – 2 goedgekeurd – € 196.250

In totaal zijn er in één jaar tijd 160 projecten aangemeld! De volgende projecten hebben uiteindelijk allemaal een ‘go’ gekregen om het CrossCare-traject in te gaan.

Wave 1

Wave 2

Wave 3

  • Oxypoint – Oxypoint (geoptimaliseerde zuurstoftherapie, met meer comfort en mobiliteit voor de patiënt, die ziekenhuizen zelfvoorzienend maakt met mobiele zuurstofvoorziening)

  • mOSArt – Ectosense (Algoritmische software en sensoren voor de diagnose van slaapapneu op basis van signalen zoals het optisch hartslagsignaal)

In 2018 wordt er onderzocht of er nieuwe waves van CrossCare plaats zullen vinden. Kijk voor meer informatie over CrossCare, de afzonderlijke projecten en nieuws over eventuele volgende Waves op de website: www.crosscare.eu. Neem bij andere vragen contact op via e-mail: bedrijven@crosscare.eu

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04